top of page

Advanced Course: Creativity & Personality

Deze Advanced Course heeft mij vrijwel zeker de meeste tijd gekost. De moeilijkheidsgraad van de opdrachten was niet hoog, maar het was veel, heel veel. Voor dit vak gingen we op zoek naar onze persoonlijke fascinatie. Dit kon werkelijk waar van alles zijn. Ik koos uiteindelijk voor een fenomeen dat mij vooral sinds mijn jongvolwassen jaren erg bezighoud, namelijk: tijd. En ik bleek niet de enige te zijn, want maar liefst twee andere studiegenoten uit mijn klas hadden gekozen voor dezelfde fascinatie, terwijl we alle drie in een ander deel van het klaslokaal zaten. Vrij opvallend aangezien we werkelijk alles konden kiezen.

​

​

​

​

 

​

​

​

​

​

Vervolgens kregen we de opdracht om een woordweb te maken en alle associaties met onze fascinatie op te schrijven, zoveel als we maar konden bedenken. Hierna dienden we de vijf belangrijkste associaties uit te filteren en te verheven tot sleutelwoorden. Deze sleutelwoorden kwamen veel naar voren in daaropvolgende opdrachten. De opdrachten maakten we in een zogenoemde ‘dummy’. Een boekje met blanco pagina’s zodat de invulling ervan helemaal vrij stond. Wat vooral opvallend aan dit vak was, is dat ik veel plaatjes aan het knippen en plakken was. Zowel zelf gemaakte foto’s als afbeeldingen van internet printte ik, waarna ik ze uitknipte en in mijn dummy plakte. Hierdoor waande ik mij weer op de middelbare school. Ook heb ik het boek ‘How to be an explorer of the world’ van Keri Smith gekocht, een creatief boekje waarin tal van opdrachten staan om jezelf op te stellen als een ‘ontdekker van de wereld’. Daarnaast waren er ook nog veel andere te vervullen opdrachten, zoals het lezen van een autobiografie en het opstellen van verschillende persoonlijke doelen.

​

Al deze opdrachten dienden vervolgens te leiden tot een volledig creatief persoonlijk concept, gerelateerd aan de fascinatie. Voor het concept heb ik een ‘truism’ en een ‘statement’ opgesteld. Mijn truism luidt: ‘’The only thing in life that doesn’t change, is the clock that continues ticking.’’

​

Het kan worden vergeleken met de houding die ik uitdraag in het leven en komt op hetzelfde neer als ‘’Life goes on’’; het is niet te voorkomen. Alles in het leven verandert, dus het beste dat men kan doen is acceptatie en proberen het beste eruit te halen.

​

Mijn statement luidt: ‘’Time doesn’t stop and you shouldn’t either.’’

​

Dit statement vloeit voort vanuit mijn truism. De tijd wacht op niemand en we kunnen er simpelweg niets aan doen dat de wereld constant veranderd. Mijn statement is eigenlijk een motiverende uitspraak naar iedereen die zegt dat je niet moet opgeven en dat we moeten leren accepteren dat de tijd niet stopt. Het enige wat we kunnen doen om dingen te bereiken in het leven is ons best.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Nadat ik een truism en statement had opgesteld, kon ik verder met het uitwerken van het concept. Het was niet makkelijk om meteen met een concreet inhoudelijk idee te komen, dus ik heb veel brainstorm sessies gedaan om ideeën te genereren. Het uiteindelijke concept heet ‘Saving Time’ en bestaat uit een workshop waarin mensen leren om hun tijd te optimaliseren. Na de workshop staat er een zogenaamde relax sessie gepland, omdat een gezonde balans tussen werk en ontspanning essentieel is om het maximale uit je productiviteit te halen. De workshop is toegankelijk voor iedereen, maar is vooral gericht op jongvolwassenen. De reden om te kiezen voor deze doelgroep is dat er de laatste jaren een stijgend percentage burn-outs binnen deze leeftijdsgroep zichtbaar is.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

Voor dit vak moesten we een digitaal product inleveren, een soort conceptboek waarin het uiteindelijke concept maar ook het vooronderzoek was opgenomen. Daarnaast dienden we ook een 3D product in te leveren dat met het concept en de fascinatie te maken had. Ik heb ervoor gekozen een tijdmachine te maken. Tot slot moest de dummy ook ingeleverd worden, aangezien hier alle gemaakte opdrachten in stonden en hierdoor het proces goed zichtbaar was.

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

​

De competentie die op dit vak met name van toepassing is, is die van ‘creëren en realiseren’. Ik heb een concept ontwikkeld dat klaar is om uitgevoerd te worden en daarnaast heb ik ook een 3D product gemaakt dat ik helemaal eigenhandig vanaf niks heb gefabriceerd. Naast ‘creëren en realiseren’ komt ook de competentie ‘analyseren en onderzoeken’ naar voren. Ik heb namelijk diep gegraven naar mijn fascinatie en naar wat het voor mij betekent. Door deze opdracht heb ik mezelf weer wat beter leren kennen.

o-STRESSED-MAN-facebook.jpg
Distraction-in-the-Age-of-Digital-Addict
concept moodboard.jpg
105282-w600.jpg
KIX_IYxb.jpg
14b55a6f8e1edef0afd64d453f0c87b9.jpg
0819de85d8dad6697ea0689395cd44dc.jpg

© 2023 by SMALL BRAND. Proudly created with Wix.com

bottom of page